Doce de Leite
DOCE DE LEITE:Baixo a denominación "Mano de Santo Cisterciense" os monxes do Mosteiro de Santa María de Sobrado edificaron unha fábrica adicada á producción e comercialización de Doce de Leite.O Monasterio conta, desde fai décadas, con una granxa de ganado vacún de la raza frisona, productora de leite. Esta leite é vendida en crú directamente sen sufrir ningún tipo de tratamento mais que o da propia refrixeración en tanque de frío, para a súa conservación ata ser recollido diariamente por una empresa.Con este proxecto os monxes transformaron unha parte da producción total de leite nun produto de maior valor engadido como é o propio Doce de Leite. O Doce de Leite é un produto realmente novedoso na nosa comunidade monástica, pero a partir de una sinxela transformación de unha materia prima tan común para os monxes como é a leite de vaca, podemos obter un produto realmente interesante tanto para o consumidor como para os distribuidores.Os propios monxes, preparados o efecto, son os encargados de elaborar o Doce de Leite.